Telefonul a devenit un obiect fără de care avem impresia că nu mai putem trăi. Funcția sa primordială, aceea de a vorbi cu o persoană care nu este lângă noi, a căzut în plan secund sau chiar terț.

Peste 90% din utilizatori folosesc acest gadget pentru a se conecta la rețelele sociale și pierd noțiunea timpului. După câteva minute sau zeci de minute de scrolling, își dau seama că au uitat de ce au deschis telefonul.

Dacă vrei iei o pauză de la Social Media, să știi că poți să faci și alte multe lucruri cu un Smartphone. Iată 15 exemple:

Sună-ți prietenii

Cât de des te auzi cu prietenii la telefon? Poate că țineți legătura zilnic pe Whatsapp sau prin intermediul altor servicii de chat, dar nu este același lucru ca și comunicarea prin viu grai. Un râs în hohot auzit în timp real are alt impact decât un emoticon care să tăvălește pe jos.

Vezi ce „spune” horoscopul

Dacă ești genul de persoană care pune preț pe zodii și pe alinierea planetelor, este foarte simplu să îți instalezi o aplicație prin care să află în fiecare dimineață ce îți rezervă astrele. Există și softuri speciale, care îți prezintă un horoscop personalizat, după ce introduci data nașterii.

Caută bilete ieftine de avion

Prețul biletelor de avion este unul din motivele pentru care nu facem un city break în străinătate în fiecare lună. Cazare se găsește mai ieftină, indiferent unde ai vrea să mergi. De aceea, când ai câteva minute la dispoziție, nu e rău să te uiți pe site-urile companiilor aeriene, după promoții.

Imagine

Exersează limbi străine

Limbile străine se învață mai ușor cu ajutorul unui telefon mobil. Există numeroase aplicații pe care le poți folosi pentru a învăța de la zero, cu lecții foarte eficiente, care se succed conform unei programe gândite de profesori. Atunci când trec câteva zile fără să exersezi, softul îți atrage atenția să nu te lași pe tânjală.

Construiește un playlist

Nu este nevoie să te abonezi la un serviciu plătit pentru a asculta muzică pe telefon. Multe site-uri gratuite cu astfel de content. Îți poți construi un playlist sau mai multe cu melodiile favorite, pe care să le asculți oricând dorești, oriunde te-ai afla.

Citește cărți

Dacă nu te deranjează ecranul mai mic al telefonului, poți să folosești acest dispozitiv și pentru citirea cărților în format electronic. Timp să ai! Sunt mii de lucrări pe care le poți descărca de pe internet, cu toate genurile de literatură.

Fă fotografii

Atunci când își cumpără un telefon mobil, cei mai mulți români se interesează de două aspecte: ce capacitate de stocare are și câți mega pixeli au camerele de fotografiat. Ambele caracteristici sunt gândite din perspectiva folosirii telefonului ca și aparat foto.

Imagine

Joacă-te

Telefonul este folosit și pentru jocuri, asta nu mai este o noutate. Noi sunt softurile de iGaming lansate pentru dispozitivele mobile, dar și alte forme de divertisment. De pildă, atunci când te uiți la un meci de fotbal, poți miza în joacă pe ce crezi că se va întâmpla pe o platformă precum https://frankcasino.ro/ro.

Află despre cele mai noi filme

Dacă știi că urmează o perioadă cu program mai lejer, în care vei avea timp să vezi câteva filme, este bine să îți faci o listă cu cele mai noi producții. Prin intermediul telefonului, poți vedea care sunt distribuțiile, ce rating au peliculele și care sunt recenziile făcute de critici.

Refă-ți CV-ul

ai ales dacă actualul loc de muncă a devenit o sursă de stres, poți folosi „mobilul” ca să îți actualizezi CV-ul înregistrat pe diverse site-uri de recrutare. Faptul că te conectezi din mers este un mare avantaj, pentru că poți face operațiunea în timp ce aștepți metroul, sau pe o bancă în parc.

Lansează un podcast

Telefonul mobil poate folosi drept suport pentru lansarea unei cariere de influencer. Majoritatea vloggerilor de succes au pornit „de jos”, filmându-se cu un smartphone. Apoi, atunci când proiectul a început să meargă, și-au amenajat adevărate studiouri de televiziune.

Răspunde la email-uri

Dacă te afli mereu în mișcare, telefonul este de ajutor pentru a îndeplini unele sarcini pe care nu ai apucat să le rezolvi la birou. Poți să răspunzi la email-uri în timp ce ești într-un mijloc de transport în comun, sau poți studia cifrele pentru prezentarea din ziua următoare.

Imagine

Eliberează din spațiul de stocare

Indiferent cât de mare ar fi memoria telefonului, tot este neîncăpătoare, pentru că primești tot felul de fotografii și clipuri video pe numeroasele grupuri de WhatsApp din care faci parte. Poți profita de timpul liber pentru a șterge fișierele care nu te interesează în mod deosebit.

Colorează

Există și aplicații de colorat pentru telefoane mobile. Câteva minute în care reconstitui un portret sau un peisaj prin atingeri ale ecranului au un efect relaxant. Tematicile sunt diverse.

Ține un jurnal

Telefonul personal este mediul ideal pentru a ține un jurnal. Îl ai mereu la îndemână atunci când îți vine o idee care ar merita notată sau când vrei să îți exprimi gândurile despre ceva ce tocmai ți s-a întâmplat.  Tot în notepad-ul telefonului îți poți trece obiectivele zilnice, pe care să le bifezi ca îndeplinite la finalul zilei.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedent8 schimbări pozitive ale corpului dacă mănânci doar 6 prune pe zi
Articolul următorCorina Creţu: Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la UE la începutul anului viitor