Cel mai dur critic al președintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a murit în închisoare. Dizidentul  fusese mutat, în decembrie, în „Lupul polar”, o închisoare dură de lângă Cercul Arctic. 

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit, a anunțat vineri serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde Navalny își ispășea pedeapsa.

Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a murit într-o colonie, relatează Serviciul Federal al Penitenciarelor Ruse pentru Districtul Autonom Yamalo-Nenets.

„Condamnat Navalny A.A. După plimbares-a simțit rău, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul condamnatului”, se arată în comunicat.

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, fusese mutat, în decembrie, în „Lupul polar”, o închisoare dură de lângă Cercul Arctic.

În 25 decembrie, purtătoarea de cuvânt a politicianului rus de opoziție spunea că Alexei Navalnîi a fost mutat într-o colonie penală într-o regiune arctică din nordul Rusiei, după ce susținătorii pierduseră legătura cu el timp de mai bine de două săptămâni.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAtmosferă mult prea incendiară la UNTOLD Dubai: Florian Coldea, luat la bătaie în loja VIP. Generalul are planuri mari: vrea să-și lanseze o criptomonedă – FOTO
Articolul următorSute de ruși care îi aduceau omagiu lui Navalnîi au fost ridicați și băgați în dube