Meteorologii au emis două avertizări de căldură persistentă și disconfort termic accentuat, care vor acoperi întreg teritoriul României. De asemenea, indicele temperatură-umezeală va depăși frecvent pragul critic de 80 de unități și este posibil să fie cea mai fierbinte zi din acest episod de caniculă.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 august

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat

Duminică (27 august) valul de căldură va persista în toată țara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Notă: Luni 28 august valul de căldură va persista în toate regiunile, iar începând de marți (29 august) se va retrage spre jumătatea estică.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 27 august

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 
 
 
Articolul precedentExploziile de la Crevedia | Apel pentru donare de sânge. Linii telefonice pentru cei care caută informaţii despre victime
Articolul următorUn șofer BEAT a UCIS 3 oameni, pe o șosea din județul Alba. Tragedie la indigo după cazul șoferului DROGAT