Bună seara dragi telespectatori Realitatea PLUS, bună sera dragi ascultători RFM, bună seara dragă Diaspora. E limpede că bătălia pentru putere a căpătat noi proporții. Asta pentru că trăim o toamnă în pastel, tablou semnat de procurorii DNA, în lacrimile greilor încătușați și aruncați în spatele gratiilor. 

Vedem că se scot dosare vechi de la sertar, se scutura de praf și sunt iarăși aruncate în spațiul public, pentru a răsturna tabla de șah a politicii. Miza: România, nu și românii. Ei sunt buni doar din 5 în 5 ani, ori de fiecare dată când unii au nevoie de votul lor, și îl cer umili, promițând câte în lună și în stele. Manevrele din laboratoarele puterii au demarat cu atacul la Gabriela Firea, despre care s-a încercat cu orice preț legarea ei de ororile din azile. S-a dovedit că nu avea cunoștință de aceste lucruri oribile iar timpul va face dreptate. De partea cealaltă, în cel mai sărac colț al țării, unde România pare nemișcată, se întâmplă lucruri interesante. Baronul de Vaslui este o pradă importantă pentru justiție, mai ales că este de zeci de ani în politica românească. Încă de după Revoluția furată a ocupat funcții la cel mai înalt nivel, ba chiar a fost deputat al Frontului Democratic al Salvării Naționale încă din 1992. Este unul dintre ultimii dinozauri, din gașca veche a celor care și-au împărțit puterea și care încă mai făceau legea în PSD. A supraviețuit multor președinți de stat, premieri, ori șefi de partid. A văzut multe și, la fel de multe cunoaște. Mulți îl plâng și mulți tremură după arestarea lui. Apreciez că Marcel Ciolacu a avut curajul să se delimiteze de el și să îl excludă din partid. Însă PSD rămâne, în ochii românilor, cu stigmatul de cel mai corupt partid. A fost formațiunea cu cei mai mulți penali pe metru pătrat de Birou Permanent Național, iar cu o floare nu se face primăvară. Însă controversele acestui dosar sunt multe, instanța merge din amânare în amânare, iar baronul din Moldova poate scăpa cu o sentință blândă. Să nu uităm că valiza cu șpagă a stat două ore în mașina acestuia, până ce procurorii au decis să facă flagrantul. Dragilor, văd că se croiesc tot felul de alianțe politice, fiecare cu planul ei, dar numai în folosul nostru nu. Trebuie să fim atenți la cei care ne cer votul susținând familia tradițională, de exemplu, și sunt prinși cu amantele în mașină. Să deschidem ochii și să îi vedem pe adevărații gospodari, care au făcut ceva pentru această țară.

Eu nu cred că PSD are o variantă mai bună decât Firea la Capitală, prima redută înainte de parlamentare și prezidențiale. Este știut că cine cucerește politic Bucureștiul, are prima opțiune și la celelalte alegeri. Cred că Firea este omul care poate scăpa acest oraș de droguri, de mizerie și îl poate face cu adevărat european. Păcat că a fost eliminată de la Ministerul Familiei, înainte să își ducă la bun sfârșit proiectele care puteau schimba ceva în bine. Printre ele, construcția celor 150 de centre de zi pe care ni le-am asumat în PNRR, o investiție de peste 50 de milioane de euro, în care copiii vor avea parte de mese calde, îngrijire din partea specialiștilor, educație adaptată vârstei lor, își vor face temele și vor primi consiliere psihologică. Iar seara se pot întoarce acasă, alături de părinții, bunicii și frații lor pentru a evita separarea copiilor de familie, evident acolo unde nu există situații de abuz. Și sunt multe alte proiecte, precum ajutoarele financiare pentru orfanii majori, care își continuă studiile sau își găsesc un job până la vârsta de 26 de ani. Mi-aș dori ca ministrul Intotero să aplice o serie din aceste măsuri extraordinare ce pot alina viața celor în suferință. Dragilor, apropo de medicii buni la toate care dau consultații online fără sa va ceara sa faceți analize, va rog sa nu va lăsați păcăliți. Sănătatea este cea mai prețioasa! Fără sănătate poți sa ai de toate si degeaba le ai, ca nu te poți bucura de ele. Sănătatea, odată pierdută, greu mai poate fi dobândită. Cine va tratează trebuie sa va inspire sănătate- sa fie la rândul lui sănătos, sa radieze vitalitate prin toți porii. Sunt Alexandra Păcuraru și vă invit, ca de obicei, să ne dăm cu demnitate mâna pentru a face România suverană! 

Un editorial semnat de Alexandra Păcuraru și Adrian Dragomir

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAnca Alexandrescu a prezentat DOVEZILE care-l îngroapă pe Umbrărescu. Greșeli și minciuni ale oamenilor lui Grindeanu de la CNAIR