O alunecare masivă de stânci a avut loc la granița Franței cu Italia. Transportul feroviar dintre cele două țări a fost întrerupt după ce tunelurile montane au rămas blocate de bolovani uriași. Mașinile care circulau pe autostradă au scăpat în ultima clipă de dezastru. 

Aproape 700 de metri cubi de stânci uriașe s-au prăbușit peste căile ferate, anunță autoritățile franceze. Trenurile care circulau între Chambery și Torino au fost oprite. Ministrul francez al Transporturilor a spus că revenirea la normal va dura câteva zile, la fel și circulația ritueră pe Autostrada A43 care leagă cele două țări. 

Duminică, în jurul orei 17.15, „mai mulți bolovani reprezentând un volum de aproximativ 700 m3” s-au prăbușit în ecranul de protecție instalat pe RD 1006, a explicat prefectura locală într-un comunicat. Alunecarea de pietre a provocat oprirea circulației trenurilor între Franța și Italia pe linia Chambéry-Torino, precum și a trenurilor TER în valea Maurienne, a precizat SNCF.

Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a avertizat că revenirea la normal „va dura câteva zile”. „După alunecarea masivă de teren de ieri în #Maurienne, serviciile noastre publice sunt mobilizate pentru a restabili traficul rutier și feroviar cât mai repede posibil. Prioritate absolută pentru siguranța tuturor”, a scris ministrul pe X (fostul Twitter). Pentru trenurile TER, punctul terminus este acum Saint-Jean-de-Maurienne, iar pentru autocarele TER, ultima stație este Saint-Michel-Valloire.

Video, AICI

Articolul precedentÎncă un caz de infectare cu virusul West Nile în România! Până în prezent au fost înregistrate 4 decese
Articolul următorȘeful sindicatului Europol, despre demisiile din poliție în urma tragediei din 2 Mai: „Decizii pentru a satisface indignarea opiniei publice”