Este ziua numărul 557 a războiului din Ucraina. Trupele ruse au lansat un atac asupra Vuhledar în regiunea Doneţk, ucigând doi şi rănind alţi doi civili, potrivit autorităţilor ucrainene.

UPDATE 7:30 – Traficul pe principalul pod care leagă partea continentală a Rusiei de Peninsula Crimeea a fost reluat după o scurtă suspendare duminică devreme, a informat pe aplicaţia de mesagerie Telegram operatorul podului instalat de oficialii ruşi, informează Reuters. Administraţia nu a dezvăluit motivul suspendării. Rusia a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014, anexare condamnată de multe guverne occidentale ca fiind ilegală.

UPDATE 7:00 – Serviciul de Securitate al Ucrainei afirmă că a găsit vinovatul pentru atrocitățile de la Bucha: un comandant rus acuzat că a dat ordine să împuște civili.

SBU a anunțat joi, într-o declarație, că îl investighează pe Vadym Ovchinnikov, comandantul unui grup de informații rusesc, despre care susține că a ordonat împușcarea unei familii ucrainene în timpul ocupării orașului Bucha în martie 2022, scrie CNN.

Ruşii au bombardat un complex rezidențial din orașul Vuhledar, Doneţk. Doi soţi au murit, iar alte două persoane au fost grav rănite. Biroul procurorului regional a precizat că atacul de sâmbătă asupra orașului Vuhledar, din regiunea Doneţk, a fost probabil un atac aerian. Complexul rezidențial s-a aflat în epicentrul loviturilor.

Exploziile au distrus o parte din intrarea în blocul rezidențial, au avariat obloanele, ferestrele și balcoanele. 

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, și soția acestuia, de 42 de ani, au fost uciși, iar fiica lor, în vârstă de 19 ani, și un alt rezident, în vârstă de 53 de ani, au fost grav răniți, în urma acestor explozii, scrie Ukrainska Pravda.

Articolul precedentMarcel Ciolacu anunță că plafonarea prețurilor pentru alimente continuă până la sfârșitul anului
Articolul următorVremea se schimbă și devine instabilă în aproape toată țara