Conflictul dintre Rusia și Ucraina s-a intensificat luni, când ambele părți au lansat atacuri cu rachete și drone asupra unor orașe din teritoriul advers. Moscova a fost vizată de o dronă care a distrus un zgârie-nori, iar Kryvyi Rih și Donețk au fost lovite de rachete care au provocat victime și pagube.

Imagini și clipuri video publicate pe canalele rusești Telegram arată cum o dronă a lovit turnul orașului Moscova, un zgârie-nori de 73 de etaje situat în centrul capitalei ruse. Fațada clădirii a fost avariată la nivelul etajului 17, unde se află un hotel de lux.

Primarul Moscovei, Sobyanin, a declarat că apărarea aeriană rusă a reușit să doboare mai multe drone „care încercau să atace Moscova”. Nu se știe cine a trimis dronele și cu ce scop.

Luni dimineața, rachetele rusești au nimerit un complex de apartamente și o clădire universitară din orașul Kryvyi Rih din centrul Ucrainei, ucigând patru persoane și rănind alte 53. Printre cei morți se numără și o fetiță de 10 ani, au anunțat oficialii ucraineni.

Exploziile au prins locuitorii sub dărâmături, a spus ministrul de Interne al Ucrainei.

Luni seara, forțele ruse au atacat Harkov cu drone de fabricație iraniană, rănind o persoană.

Ucraina ripostează. Liderul instalat de Rusia al regiunii parțial ocupate Donețk a declarat luni că cel puțin două persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite de bombardamentele ucrainene în capitala regiunii controlate de Rusia.

Denis Pushilin a raportat că orașul Donețk a fost bombardat de mai multe ori și că un autobuz a fost distrus. Televiziunea de stat rusă a arătat pompierii care lucrau la locul exploziei, precum și oameni răniți tratați de medici.

Data de 1 august 2023 este o zi marcată de violențe între Rusia și Ucraina, care se află în conflict din 2014. Atacurile cu rachete și drone au făcut victime și pagube în ambele tabere și au crescut tensiunea în regiune. 

Articolul precedentSepsi OSK s-a impus cu 3-0 pe terenul celor de la Dinamo
Articolul următorUn bebeluș a murit și trei frați ai săi sunt în stare gravă după o dezinsecție în apartamentul în care locuiau