Bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării noastre, informație confirmată chiar de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

După ce în ultimele zile au avut loc mai multe atacuri cu drone la porturile ucrainene de pe Dunăre, pe granița cu România, acum au fost descoperite resturile unei drone pe teritoriul țării noastre.

Conform datelor inițiale, fragmente provenind de la o dronă utilizată de Rusia în atacuri împotriva unor obiective din Ucraina au fost descoperite în România, indicând astfel că aparatul de zbor fără pilot s-a prăbușit pe solul românesc.

“Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, a declarat ministrul Apărării pentru o televiziune de știri.

„Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Echipamentele pe care le folosim rămân în continuare funcționale și în fază de precauție și zonă crescută. (…) Nu s-a pus problema (evacuării) ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a mai declarat ministrul.

Resturile au fost localizate în județul Tulcea, în apropierea localității Plauru, la frontiera cu Ucraina, în urma atacurilor nocturne asupra porturilor dunărene ucrainene.

Este de menționat că mai mulți rezidenți din Chilia Veche, România, au raportat că în noaptea de marți spre miercuri au avut loc explozii peste Dunăre, în orașul ucrainean Chilia Nouă, fenomene care au putut fi observate direct de pe teritoriul românesc.

 

Articolul precedentAtenționare de călătorie în Grecia, emisă de MAE – Alertă de COD ROȘU
Articolul următorS-au tras la sorți grupele Cupei României la fotbal. Vezi componența completă și programul confruntărilor