Prognoza meteo anunță un nou val de caniculă sufocantă. Meteorologii au emis, astăzi, noi atenționări de fenomene meteo periculoase. În continuare, țara noastră este împărțită între arșiță și ploi. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

COD PORTOCALIU de ploi

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

Imagine

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN de caniculă

Interval de valabilitate: 19 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

COD PORTOCALIU de caniculă

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 19 iulie
Zone afectate: județele Dolj, Olt și Teleorman

În județele Dolj, Olt și Teleorman se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

Imagine

Articolul precedentDezvăluiri șocante: SE ȘTIA de copiii bătuți și violați în centre sociale. Noni Iordache face dezvăluiri terifiante. Cum se apără prefectul și șeful CJ Teleorman
Articolul următorHoroscop 19 iulie – Două zodii sunt lovite de noroc dar ar putea să rateze șansa vieții lor – Mare atenție