Au fost afișate datele la examenul de Bacalaureat pentru anul 2023. Notele pot fi aflate în centrele de examen şi online http://www.bacalaureat.edu.ro/. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Potrivit Ministerului Educaţiei, candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, este programată în data de 7 iulie, în centrele de examen şi online http://www.bacalaureat.edu.ro/.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, mai multe condiţii, respectiv:

– recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

– obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

Articolul precedentȘedințe cruciale la PNL, luni dimineață. Tema facilităților fiscale pentru anumite categorii profesionale, pe agenda discuțiilor
Articolul următorCod galben de viijelii în 13 județe – În paralel, meteorologii anunţă și caniculă în mai multe zone – HARTA