Un val de căldură extremă care a cuprins Grecia a dus la tragedii, afectând turiștii care explorează frumoasele insule grecești. Duminică, cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit pe insula Corfu, ridicând la trei numărul turiștilor străini găsiți morți în Grecia în decurs de o săptămână. Alți trei turiști străini sunt dați dispăruți pe diverse insule grecești, potrivit presei locale.

Trupul americanului a fost descoperit în mare, în apropierea portului Mathraki, de către un alt turist, conform informațiilor furnizate de agenția de presă grecească Athens News Agency și televiziunea publică ERT. Se pare că bărbatul se afla în vacanță în Mathraki și fusese văzut ultima dată marți de locuitorii din zonă, într-o cafenea.

Aceasta este cea mai recentă descoperire a cadavrului unui turist străin, după găsirea trupului lui Michael Mosley, o vedetă de televiziune britanică, pe 9 iunie, pe insula Symi din Marea Egee. De asemenea, sâmbătă a fost găsit cadavrul unui turist olandez pe insula Samos.

Pe lângă cele trei decese confirmate, alte trei persoane sunt date dispărute pe insule grecești. Două franțuzoaice sunt căutate pe insula Sikinos, iar un alt turist pe insula Amorgos. Majoritatea turiștilor dispăruți sau decedați făcuseră drumeții sub soarele sufocant, într-o perioadă în care Grecia se confruntă cu un val de căldură extremă.

CITEȘTE ȘI Se îngroașă gluma în Grecia. MAE a emis un avertisment de călătorie

Grecia se confruntă cu un val de căldură intens, cu temperaturi care depășesc frecvent 40 de grade Celsius. Aceste condiții meteo extreme reprezintă un pericol major pentru turiștii care nu sunt obișnuiți cu astfel de temperaturi și care nu iau măsurile necesare pentru a se proteja.

Autoritățile grecești au emis avertismente pentru populație și turiști, recomandând evitarea expunerii prelungite la soare, hidratarea constantă și evitarea activităților fizice intense în timpul zilei.

Recomandări pentru Turiști

Pentru a preveni astfel de tragedii, este esențial ca turiștii să respecte recomandările autorităților locale:

  • Evitați expunerea prelungită la soare, mai ales în orele de vârf ale zilei.
  • Hidratați-vă constant, consumând apă în mod regulat.
  • Purtați haine lejere, de culoare deschisă, și folosiți pălării și ochelari de soare.
  • Rămâneți în zone umbrite sau răcoroase pe cât posibil.

Valul de căldură din Grecia continuă să reprezinte un pericol semnificativ pentru turiști și localnici deopotrivă. Tragediile recente subliniază importanța respectării măsurilor de precauție și a avertismentelor emise de autorități. În timp ce Grecia rămâne o destinație de vis, este vital ca vizitatorii să fie conștienți de riscurile climatice și să acționeze în consecință pentru a-și asigura siguranța.

Articolul precedentCăldură intensă în Arabia Saudită: Șase oameni au murit la pelerinajul de la Mecca
Articolul următorDeclaraţia finală de la summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată de 80 de ţări