Apa este esențială pentru reglarea temperaturii corpului, pentru a ajuta digestia și pentru a transporta substanțele nutritive către celule. Cu toate acestea, rămâne întrebarea, cât de multă apă ar trebui să bei când este foarte cald?

Potrivit oamenilor de știință, nevoile de apă variază în funcție de factori individuali, cum ar fi vârsta, sexul, greutatea, nivelul de activitate și temperatura. Cu toate acestea, un ghid general pentru adulții în condiții de caniculă este să consume cel puțin 2-3 litri pe zi. Persoanele care transpira mai mult sau fac activitati fizice își pot creste aportul de apa pentru a compensa apa pierduta de organism.

Doctorii ne sfătuiesc să încercăm să bem un pahar de apă la fiecare oră pentru a înlocui lichidele pe care corpul le pierde prin transpirație.

Este de remarcat faptul că hidratarea nu vine doar din consumul de apă plată. Consumul de fructe și legume bogate în apă, cum ar fi pepenele, căpșunile și castraveții, vă poate ajuta să vă creșteți nivelul de lichide. Consumul de alte lichide, cum ar fi laptele, ceaiul, cafeaua și chiar sifonul poate fi luat în considerare pentru aportul zilnic de lichide. Cu toate acestea, cel mai bine este să acordați prioritate apei ca sursă principală de hidratare.

Este de remarcat faptul că hidratarea nu vine doar din consumul de apă plată. Consumul de fructe și legume bogate în apă, cum ar fi pepenele, căpșunile și castraveții, vă poate ajuta să vă creșteți nivelul de lichide. Consumul de alte lichide, cum ar fi laptele, ceaiul, cafeaua și chiar sifonul poate fi luat în considerare pentru aportul zilnic de lichide. Cu toate acestea, cel mai bine este să acordați prioritate apei ca sursă principală de hidratare.

Articolul precedentZodiile care caută mereu ceartă. Cine este cap de listă – Când se înfurie, vede doar roșu în fața ochilor
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET