Dawa se consideră răspunzător de rezultatul de egalitate obținut de FCSB la Sibiu cu Hermannstadt, 2-2. El este cel care a provocat penalty-ul din care au egalat sibienii.

La câteva ore după meciul cu Hermannstadt, fundașul camerunez Joyskim Dawa a publicat o serie de mesaje rasiste pe care le-a primit în urma eliminării din meci, după ce a provocat un penalty din postura de ultim apărător.

Stoperul african a fost eliminat în minutul 60, după un fault comis în propriul careu asupra lui Cristian Neguț.

Greșeala lui Dawa i-a înfuriat pe unii microbiști, care au recurs la grave insulte rasiste pentru a-și exprima nemulțumirea. 

Fotbalistul a publicat mesajele acestora pe contul său de Instagram. 

”Sunt insultat pentru culoarea pielii”

Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate să vină la mine și să mă insulte pe baza culorii pieliiPoți fi dezamăgit, dar ai respect și nu fi rasist. Apropo, banii pe care îi cheltuiți pe pariuri nu sunt treaba și responsabilitatea meaSunt plătit să joc fotbal, nu să vă fac pe voi mai bogați”, a spus Dawa după meci.

Soția lui Dawa a izbucnit și ea după valul de insulte primite de jucător,

”Să insulți o persoană de culoare în 2023 demonstrează cât de deschis la minte ești, așa că ieși afară și vezi ce are de oferit lumea! Uitați-vă la echipele din toate campionatele, fără acești „negri”, fotbalul ar fi la fel de plictisitor ca meciurile voastre din Liga 2”.

”Mergeți și citiți-vă Biblia din nou, pentru că rasismul și pariurile sunt păcate. Am spus ce am spus și nu-mi pare rău.”

Un fotbalist din Liga a 3-a a trimis mesaje rasiste

Unul dintre cei care i-au adresat insulte lui Dawa este Robert Stănici, fotbalist legitimat în prezent la CSM Cetatea Turnu Măgurele, club care activează la nivelul Ligii 3, seria 6.

De pe contul acestuia de Instagram au fost trimise mai multe mesaje injurioase, care au fost date publicității de Dawa. Fotbalistul de la Turnu Măgurele s-a apărat inițial spunând că mesajele sau au fost ”măsluite”, pentru ca mai apoi să revină și să spună că de fapt contul său de Instagram ar fi fost spart.

Reacția FRF

Federația Română de Fotbal spune că a luat la cunoștință cele întâmplate și că va investiga situația, mai ales că unul dintre autorii mesajelor este fotbalist.

”FRF a luat act de informațiile publicate în mass-media și, având în vedere că unul dintre numele vehiculate este Robert Stănici, jucător ce evoluează la Cetate Turnu Măgurele, în Liga 3, administrația FRF a sesizat Comisia de Etică și Disciplină a FRF. Federația Română de Fotbal condamnă cu fermitate un astfel de comportament și reiterează faptul că rasismul nu are ce căuta în fotbal!”, este răspunsul transmis de FRF pentru Gazeta Sporturilor.

Joyskim Dawa despre penalty: „E doar vina mea, le prezint scuze colegilor”

Imediat după meciul de la Sibiu, la zona mixtă, Dawa s-a scuzat față de suporterii și coechipierii roș-albaștri.

„Vreau să le prezint scuze colegilor. E doar vina mea, nu a lor. Mă simt prost. Mi-am lăsat echipa în inferioritate numerică”, a precizat camerunezul.

Sursă: flashscore.ro

Foto: Profimedia

Articolul precedentCreștere spectaculoasă a salariului mediu, în România, anul trecut – Datele publicate de INS
Articolul următorSimona Halep, război total cu firma care i-a adus suspendarea din tenis