Autoritățile sunt în alertă după ce numărul persoanelor infectate cu Sars-COV-2 a crescut. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă și spune că, în acest momente, sunt în jur de o mie de cazuri pe zi. Dar, cum de astăzi încep școlile, este posibil ca în următoarele două săptămîni să asistăm la o creștere bruscă a infectărilor. 

Cazurile de infecție cu COVID-19 au explodat în ultima perioadă. Autoritățile sanitare deja au intrat în alertă și asta pentru că începe noul an școlar, iar riscul ca virusul să se împrăștie cu ușurință ar fi foarte mare.

O reîntoarcere la restricțiile din timpul pandemiei îi sperie pe oameni, prin urmare, unii încă respectă măsurile de protecție cu rigurozitate. Masca a rămas sfântă în locurile aglomerate și igienizarea spațiilor la fel.

Ultimele raportări sunt îngrijorătoare. Într-o singură săptămână au fost înregistrate 12 decese printre pacienții cu COVID-19. Multe spitale sunt deja supra-aglomerate. Măsurile care se iau şi când e vorba de gripă, de exemplu, sunt adoptate şi pentru infecţia cu noul coronavirus.

La spitalul Matei Bals din Capitala, spre exemplu, se prezinta in fiecare zi peste 100 de pacienti COVID, iar 20% dintre acestia ajung sa fie internati.

Mai mult, în unele spitale deja au fost reintroduse și restricțiile de vizitare.

Deja, situația este critică și la nivel international. În Italia, de exemplu, cetățenii au început să poarte din nou mască în locurile publice, la fel și în Marea Britanie. 

Sursa: Realitatea Medicala

Articolul precedentVremea se va încălzi în următoarele zile
Articolul următorKlaus Iohannis și Ligia Deca, prezenți la festivitatea de deschidere a noului anul școlar, în Capitală