Premierul Marcel Ciolacu le cere autorităților locale să demareze investiții pentru eficientizare sistemelor comune de încălzire. Șeful Executivului spune că astfel facturile la energie vor fi mai mici, iar localitățile vor fi mai prietenoase cu mediul. 

Premierul Marcel Ciolacu a participat joi, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Râmnicu Vâlcea, el afirmând că încurajează autorităţile locale să acceseze fondurile puse la dispoziţie pentru eficientizarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică.

Investiţia prevede construirea unei noi centrale de cogenerare pe gaz natural, proiectată să livreze integral energia termică în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al Municipiului Râmnicu Vâlcea, care să înlocuiască actuala centrală bazată pe cărbune.

Potrivit unui comunicat al Executivului, este vorba despre un proiect cu o valoare totală de circa 140 de milioane euro, finanţat prin Programul Termoficare, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

”Felicit autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea pentru că au reuşit să acceseze fondurile puse la dispoziţie prin Programul Termoficare şi încurajez şi celelalte autorităţi locale să aplice la acest program, al cărui scop este eficientizarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică. Cetăţenii vâlceni au astfel şansa de a beneficia de energie produsă într-un mod prietenos cu mediul şi, totodată, de a plăti un preţ mai mic pentru ea”, a declarat şeful Executivului.

Articolul precedentMarte intră în Balanță, în perioada 27 august – 12 octombrie. 4 zodii, afectate de “planeta acțiunii” – La ce să se aștepte
Articolul următorBursele pentru elevi, majorate. O creștere substanțială