Testele COVID-19 au devenit obligatorii pentru toți cei care își doresc să călătorească din China în Italia. Decizia a fost luată în urma numărului de infectări zilnice cu care se confruntă China în contextul relaxării restricțiilor.

Regiunea Lombardia, zonă din nordul Italiei și aeroportul Fiumicino din Roma au anunțat impunerea testelor COVID-19 pentru toți pasagerii veniți din China.

Italia a impus testele COVID-19 obligatorii pentru toți pasagerii veniți din China

„Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat ministrul italian al sănătății, Orazio Schillaci.

”Supravegherea şi prevenţia, prin secvenţiere, sunt fundamentale pentru a detecta în timp util eventuale noi variante de îngrijorare (ale coronavirusului SARS-CoV-2) şi care deocamdată nu circulă în Italia”, a explicat el atunci când testarea turiștilor din China era încă în analiză.

După relaxarea restricțiilor determinate de mai multe proteste, China se confruntă cu un număr enorm de cazuri de COVID-19, conform g4media.ro.

În prezent, autoritățile din China nu mai publică date despre numărul îmbolnăvirilor.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentTradiţii de Crăciun. Cum sărbătoresc europenii
Articolul următorPrețurile alimentelor, la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată