Turiștii români aleg din ce în ce mai des să își petreacă vacanțele în străinătate unde găsesc cazări mai ieftine decât pe litoralul românesc unde prețurile au explodat.

A venit vara și e sezonul vacanțelor. Însă nu pe litoralul românesc. Tot mai mulți români au început să aleagă vacanțele în străinătate în detrimentul celor din țară. Printre destinațiile favorite sunt Turcia și Grecia. 

Soarele, marea și nisipul fin au reușit să convingă în fiecare an românii să aleagă un concediu pe litoralul românesc. Însă nu pe toți. O parte dintre turiști preferă să schimbe peisajul și să meargă cât mai departe de graniță.

“Majoritatea românilor pentru sezonul estival din 2023 încă optează pentru vacanțele din România, dar sunt orientați și către cele externe, către Turcia și Bulgaria.”, a declarat Mihaela Tănase, administrator de agenție de turism.

Motivul? Creșterea prețurilor de pe litoralul românesc și condițiile care, uneori, lasă de dorit.

“Având în vedere că în vacanțele externe sunt mai mici a crescut cererea către extern destul de mult, unde găsim tarife de la 50 de euro pe noapte”, mai spune Mihaela Tănase.

Conform reprezentanților agențiilor de turism, oferte all inclusive sunt și la noi. Prețurile aici variază între 500 și 2200 de lei pe noapte. 

Articolul precedentVeste importantă pentru românii care așteaptă vouchere pentru alimente și carburanți
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET