Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că va pune în transparență pachetul de reforme fiscal bugetare în două-trei zile. Legile vor fi în transparență 24 de ore, timp în care vor putea fi propuse amendamente. În prezent, comisiile tehnice lucrează, împreună cu echipa Comisiei Europene, pe estimarea unui impact bugetar al măsurilor propune, conform declarațiilor ministrului Marcel Boloș.

Marcel Ciolacu transmite că până la finalul lunii va fi parcurs tot circuitul legislativ.

“Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament, să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanțe de completare”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul așteaptă legile pe rând. Prima care va fi gata este cea referitoare la evaziunea fiscală, reforma din sistemul administrativ și, în cele din urmă, reforma fiscală.

“Veți vedea în 2-3 zile tot pachetul, fiindcă va fi pus, nimeni nu-l va trece noaptea pe furiș. Vor fi minimum 24 ore în care se depun la Parlament amendamente. Va respecta legea, va fi în transparență, deoarece el trece prin Guvernul României, unde trebuie să primească avizele. Totul va fi cât se poate de transparent”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a transmis că nu vor urma scăderi de venituri și a dat exemplul „fostei crize”  din care România a tras unele învățături.

“Eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu-i nicio austeritate și explicând de fiecare dată că România a învățat din fosta criză, când s-a făcut o greșeală majoră cu salariile românilor”, a spus Ciolacu.

Articolul precedentMinistrul Apărării, noi precizări despre dronele rusești și războiul de la graniță: “Românii se află într-o stare de siguranţă absolută”
Articolul următorKlaus Iohannis, la baza militară de la Cincu: „Vom întări structurile NATO de pe teritoriul României”