Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru prima dată Milano – San Remo, primul monument al anului.

Olandezul a rezistat unui atac dat de Pogacar pe Poggio și apoi s-a desprinspe coborâre, trecând primul linia de sosire, cu un avans de 15 secunde față de grupul urmăritor. Filippo Ganna și Wout Van Aert au completat podiumul.

Milano – San Remo 2023 a avut o desfășurare exact așa cum au anticipat specialiștii. O evadare formată din 9 rutieri s-a format imediat după startul real, dar în niciun moment nu s-a pus problema ca acel grup să aibă șanse la victorie. Spre deosebire de anii precedenți, plutonul nu a lăsat evadarea să se distanțeze la mai mult de 3 minute și era clar că toată lumea aștepta ultimii 30 de kilometri pentru a încerca să obțină succesul.
 
Plutonul a prins evadarea fix înainte de intrarea pe Cipressa, cățărare pe care UAE a forțat, dar nu a reușit să desprindă nume grele, pentru a-i face viața mai ușoară lui Tadej Pogacar. Ulterior, rutierii și-au tras suflul pentru momentul decisiv, trecerea peste Poggio.
Pentru Van Der Poel este al 3-lea succes al carierei într-o clasică monument, după ce s-a impus de două ori în Turul Flandrei, în 2020 și 2022. 

Sursa: Realitatea Din Italia

Articolul precedentBobby Păunescu: Congresul american încearcă să schimbe sistemul de vize Visa Waiver doar pentru România, ceea ce este de aplaudat
Articolul următorVIDEO Viral. Un tânăr se aruncă de pe un bloc într-un canal din Veneţia. Primar: “Ar trebui să primească certificat de prostie”