Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei, care are loc la Dublin, că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor. Nicolae Ciucă a citit un discurs în limba engleză în fața audienței.

„Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unui panel al Conferinţei, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui Senatului, în contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO. El a arătat că din acest motiv România trebuie să se poziţioneze responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune.

„Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBNS propune Guvernului un salariu minim brut de 4.600 lei în Construcţii şi de 3.500 lei în Agricultură
Articolul următorIonuț Stroe: ”Pachetul final de măsuri fiscale nu este sperietoarea de care s-a temut toată lumea. Iar Partidul Naţional Liberal a avut un rol decisiv”