Imagini nemaivăzute cu Vladimir Putin fac înconjurul lumii. Președintele Rusiei a fost surprins într-o înregistrare de la începutul anilor 90 într-un trening și cu părul mult mai lung, în timpul unei vizite în Finlanda.

Videoclipul a fost filmat cu ocazia unei zile de 1 Mai, petrecută la scurt timp după ce Putin, pe atunci ofițer KGB, devenise consilierul primarului din Sankt Petersburg. Cei doi au fost filmați în timp ce jucau tenis de masă. 

Un amator anonim a realizat acest film inedit, care a fost obținut de televiziunea finlandeză YLE. Înregistrarea a fost făcută la puțin timp după ce Putin, ofițer KGB de 40 de ani la acea vreme, a devenit consilierul lui Anatoli Sobceak, primarul orașului Sankt Petersburg.

Videoclipul a fost filmat într-o vilă de protocol deținută de grupul de companii companiile Thomesto, care avea legături de afaceri cu Rusia. Petrecerea a avut loc pe insula Torsö din Raseborg, la aproximativ 100 km vest de Helsinki, pe coasta de sud a Finlandei.

Conglomeratul finlandez Thomesto a importat material lemnos brut din Rusia în perioada respectivă și, prin urmare, legăturile cu factorii de decizie cheie din partea de est a graniței au fost vitale pentru operațiunile sale, scrie televiziunea finlandeză.

Anii respectivi erau unii deosebit de haotici pentru vecinul de est al Finlandei. Uniunea Sovietică se prăbușise în decembrie 1991, iar succesorul ei, Rusia, se mișca stângaci de la comunism la capitalism.

În 1991, numele lui Leningrad a fost schimbat în Sankt Petersburg, iar Anatoly Sobchak a devenit primar, iar Putin era mâna sa dreaptă. În calitate de șef al Comisiei pentru relații externe a primăriei, Putin a fost responsabil pentru legăturile orașului cu lumea exterioară.

Putin, care este extrem de strict în privința confidențialității sale, publică doar videoclipuri care îi întăresc propria autoritate.

Cu toate acestea, în clipurile de la începutul anilor 1990, Putin nu a putut controla ce a fost filmat sau cum a fost portretizat. Televiziunea finlandeză notează că videoclipul dezvăluie și cât de mic de statură este, de fapt, Putin.

Articolul precedentANPC, noi controale la 4 bănci – Suspiciuni plecând de la situația francului elvețian până la IRCC și ROBOR
Articolul următorIncendiu devastator la o fabrică – Cel puțin nouă morți și peste 100 de răniți