Locuitorii din Yellowknife, principalul oraş din Teritoriile de Nord-Vest, au primit miercuri seara ordin de evacuare până în weekend din cauza avansării rapide a incendiilor forestiere, au declarat autorităţile locale.

“Din păcate, situaţia incendiilor de vegetaţie se înrăutăţeşte cu un incendiu la vest de Yellowknife care reprezintă o ameninţare reală”, a declarat ministrul Mediului din Teritoriile de Nord-Vest, Shane Thompson, care a ordonat evacuarea până vineri la prânz a celor 20.000 de locuitori ai acestui oraş.

Aproape 168.000 de persoane au fost evacuate în Canada de la începutul unui sezon de incendii care bate toate recordurile şi cuprinde în prezent Teritoriile de Nord-Vest, o regiune nordică de două ori mai mare decât Franţa continentală şi care are în prezent 230 de incendii active.

Aflate la sute de kilometri distanţă, unele localităţi sunt “deosebit de greu” de evacuat pe cale terestră, a explicat Mike Westwick, de la departamentul teritorial de pompieri, precizând că un contingent de 120 de soldaţi a fost desfăşurat pentru a facilita evacuările cu avioane.

Canada, care prin locaţia sa geografică se încălzeşte mai repede decât restul planetei, s-a confruntat în ultimii ani cu fenomene meteorologice extreme, cu intensitate şi frecvenţă crescute din cauza încălzirii globale.

Foto articol: Reuters

Articolul precedentRăzboi Ucraina. Cum ar putea lăsa Kievul Europa fără gazele rusești
Articolul următor17 august: Ziua pisicii negre. Care sunt cele mai întâlnite superstiții și de unde au apărut