Opt sate au fost evacuate, sâmbătă în nord-estul Greciei, din calea incendiilor, iar focul se deplasează spre aeroportul oraşului portuar Alexandroupolis, potrivit celui mai recent anunț făcut de autorităţile elene.

“Cel puţin opt sate au fost evacuate şi noi facem tot ce putem pentru ca viaţa oamenilor să nu fie în pericol”, a declarat Christos Metios, guvernatorul regiunii Macedonia de Est şi Tracia, pentru agenţia Atens News.

Autorităţile le-au cerut locuitorilor oraşului Alexandroupolis să nu iasă din locuinţe.

“Avem o noapte dificilă înainte şi rafale de vânt de 7-8 pe scara Beaufort” (de la 0 la 12), a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor la postul Skai TV.

Mai multe case au ars în dimineaţa zilei de sâmbătă în satele Aetohori şi Pefkax, potrivit pompierilor citaţi de agenţia Athens News.

În prezent, focul este foarte aproape de satele Agnantia şi Anthia.

Autorităţile aeroportuare sunt în alertă din cauza fumului dens care pune probleme de vizibilitate.

Trei nave a pazei de coastă, ajutate de nave private, sunt de asemenea în alertă în portul Alexandroupolis, iar trei nave suplimentare ale pazei de coastă se îndreaptă spre zonă, au precizat autorităţile.

În total, 31 de camioane de pompieri, nouă brigăzi de pompieri pe jos, 14 avioane şi 4 elicoptere, susţinute la sol de voluntari, luptă împotriva focului în această zonă.

În Grecia, în plină caniculă, un incendiu, declanşat pe 18 iulie şi aţâţat de rafalele de vânt puternice, a distrus în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul insulei Rodos, insulă turistică din Marea Egee.

Circa 20.000 de persoane, mai ales turişti, au trebuit să fie evacuate.

Grecia a traversat la sfârşitul lui iulie cel mai mare val de caniculă pentru o lună de iulie, cu temperaturi de peste 40 grade Celsius în multe zone.

Numeroase incendii s-au declanşat atunci, în special în Corfu (nord-vest), o altă insulă turistică, unde circa 2.500 de persoane au fost evacuate

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAustria se opune în continuare aderării României la Schengen
Articolul următorNovak Djokovici l-a învins pe Carlos Alcaraz şi a câştigat Mastersul 1000 de la Cincinnati