Pericol apărut într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță ale românilor, în plin sezon turistic. Liniștea insulei Zakynthos, supranumită și “Mireasa Mării Ionice”, a fost tulburată de de un rechin, elegantul prădător al oceanului fiind văzut de un turist care a imortalizat imaginile și le-a încărcat pe Instagram.

Publicația Free Hungarian Word relatează că rechinul înota la trei kilometri de insulă, relatează Ziare.com.

Rechinul pare să fie unul albastru, o specie despre care se spune că rareori atacă oamenii, însă presupunerea nu înseamnă eliminarea pericolului.

Zakynthos nu e singura insulă grecească, unde au fost văzuți rechini în ultima vreme. Un pescar aflat în largul coastei Greciei, între insulele preferate de turiștii români Zakynthos și Kefalonia, a filmat un rechin care a dat târcoale bărcii sale, relatează The Sun.

Imaginile par să indice un rechin din Mako, care se găsește în apele grecești, considerată a fi cea mai rapidă specie de rechin din lume. Vorbim practic despre specia care se face responsabilă pentru atacurile mortale din Egipt, din ultimii ani, care au îngrozit o întreagă planetă. 

Corpul masiv al animalului, asemănător unui rezervor, a putut fi văzut navigând prin apa limpede, cu aripioarele sale mici care despica suprafața.

Imagine

În timpul clipului, Yiannis a strigat de pe punte: „Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre.

„Uită-te la asta, nu pot spune despre ce specie este, dar este unul mare”.

Presa locală a confirmat că rechinul a fost observat la două mile în afara portului Zakynthos, între Kyllini și Kefalonia.

În ciuda întâlnirii terifiante, Yiannis a declarat pentru ERT Zakynthos că fiara era remarcabil de calmă.

„Rechinul nu era deloc agresiv, dimpotrivă, era calm și înota ca un delfin lângă barcă”, a povestit pescarul.

Oamenii de știință susțin că rechinul Mako este extrem de migrator și, în general, de natură solitarică.

Imaginile sunt încă o dovadă vie că există rechini în apele grecești, oricât de incridibil ar părea asta, drept pentru care turiștii ar trebui să țină cont de acest pericol. 

Articolul precedentAlertă în piețe generată de nivelul pesticidelor din fructe și legume! Ministrul Agriculturii anunță controale masive
Articolul următorGoogle a implementat o funcție controversată – Cum își pot proteja utilizatorii intimitatea în fața noilor modificări