Anumite plante de apartament pot oferi o alternativă răcoroasă la căldura sufocantă a verii și la consumul excesiv de energie electrică al aerului condiționat.

Ele absorb căldura și reîmprospătează aerul, scrie impact.ro.

Plantele de interior nu numai că vă fac dormitoarele sau casa plăcute din punct de vedere estetic, dar sunt și o necesitate pentru o sănătate bună.

Mai multe studii arată că anumite plante de apartament au un efect remarcabil în purificarea aerului și scapă de toxinele dăunătoare emise de produsele de uz casnic. Multe dintre ele sunt excelente la absorbția particulelor alergene și previn declanșarea bolilor respiratorii.

Palmierul Areca

Imagine

Palmierul Areca este o alegere excelentă pentru a purifica aerul. Cu o tulpină robustă și frunze lungi, acesta provine din insula Madagascar. Se adaptează cu ușurință la temperaturile ridicate, oferind în același timp un decor plăcut și îmbunătățind calitatea aerului din încăpere.

Limba soacrei

Imagine

O altă plantă foarte eficientă în combaterea căldurii este limba soacrei. Are frunzele foarte lungi, purifică aerul, dând o plăcută senzație de prospețime încăperii în care își găsește locul. Limba soacrei ajută și la reglarea temperaturii interioare.

Aloe Vera

Aloe Vera este o altă plantă care ajută aerul să se purifice. Este foarte cunoscută, fiind folosită în scop medicinal sau ca ingredient pentru remedii casnice și pentru îngrijirea pielii. Datorită proprietăților sale, Aloe Vera emite cantități mari de oxigen ce fac ca temperatura din cameră să scadă.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentCe a spus Edi Iordănescu după punctul obținut cu Elveția: ”Când ai suflet şi nimic de reproşat înseamnă că suntem pe drumul cel bun!”
Articolul următorFactorul de protecție solară. Cât timp te protejează o cremă cu SPF 30 sau SPF 50