Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul zilei naţionale a Republicii Moldova, care sărbătoreşte 32 de ani de la proclamarea independenţei.

“Felicitări Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenţei! România este alături de Moldova şi va continua să sprijine aderarea sa la UE, rezilienţa RMD, siguranţa şi prosperitatea cetăţenilor săi”, a scris preşedintele Iohannis pe Twitter.

Republica Moldova sărbătoreşte duminică, 27 august, 32 de ani de la proclamarea Independenţei, informează MOLDPRES.

În august 1991, după eşecul puciului forţelor conservatoare, Parlamentul s-a întrunit la 27 august pentru a hotărî destinul Republicii Moldova. În acea zi, votul a fost precedat de cea mai amplă Mare Adunare Naţională, în timpul căreia cetăţenii prezenţi în număr impresionant s-au pronunţat pro-Independenţă. Imediat, cu majoritate absolută de 278 de voturi, Declaraţia de Independenţă a fost votată. În scurt timp, Republica Moldova este recunoscută de aproape toate statele lumii, iar la 2 martie 1992 devine membru ONU cu drepturi depline. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDosarul Crevedia. Experții în explozibil, la locul tragediei. Există din nou risc de explozie – pompierii încearcă să răcească o cisternă cu GPL
Articolul următorPolițiștii au deschis dosar penal în cazul exploziei de la pizzeria din Pașcani. Care sunt acuzele împotriva vinovaților