Premierul Marcel Ciolacu  va merge cu reforma sistemului bugetar până la capăt. Va tăia din șefime și din numărul ordonatorilor de credit cu care România e campioană mondială absolută   
„Eu nu pot să accept ca PSD să plătească nota de plată pentru ce au mâncat alții în pandemie, când au îndatorat țara cu 200 de miliarde. E evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă. Avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, 16.000 de ordonatori de credite. Fiecare are în subordine director economic, contabil etc. Nu desființăm nici un teatru, nici o bibliotecă. Dar nu e posibil ca fiecare să fie ordonator de credite”, a declarat șeful Guvernului în emisiunea lui Victor Ciutacu. Liderul social democrat a explicat că este “ultimul tren pentru România” și că nici el, nici, Nicolae Ciucă, președintele PNL, nu vor risca aderarea la OECD sau miliardele din PNRR. 
Nu va fi austeritate! Nu vor fi disponibilizări! Oamenii simpli, cei cu venituri mici, o vor duce mai bine, va crește salariul minim, dar aparatul bugetar va fi  simplificat și se vor reduce din beneficiile bugetarilor cu lefuri mari, cărora statul acum “se îngrijește să le dea și voucher de vacanță și pachețel când pleacă la serviciu”. 
Nu mai merge!, a spus răspicat Marcel Ciolacu, perfect conștient că operațiunea asumată este riscantă pentru viitorul său politic, dar întrutotul încrezător în parteneriatul cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Articolul precedentPrimarii USR solicită Guvernului să modifice proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare
Articolul următorVești bune pentru români – Cu cât au crescut salariile în luna iunie – Datele publicate de INS