Grecia a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex. E prima țară ortodoxă care adoptă această măsură.

Legea adoptată joi de către Parlamentul de la Atena acordă cuplurilor de același sex dreptul de a se căsători și de a adopta copii și vine după decenii de campanie a comunității LGBT pentru legalizarea căsătoriei.

Proiectul de lege a fost aprobat cu votul a 176 dintre cei 300 de parlamentari ai Greciei și va intra în vigoare când va fi publicat în Monitorul Oficial. 

Deși membrii partidului de centru-dreapta „Noua Democrație” al primului-ministru Kyriakos Mitsotakis s-au abținut sau au votat împotriva proiectului de lege, proiectul a câștigat suficient sprijin din partea opoziției de stânga într-o rară demonstrație de unitate între partide, în ciuda unei dezbateri tensionate. „Acesta este un moment istoric”, a declarat Stella Belia, lidera grupului de părinți de același sex Rainbow Families. „Aceasta este o zi de bucurie”.

„Este un pas foarte important pentru drepturile omului, un pas foarte important pentru egalitate și un pas foarte important pentru societatea greacă”, a spus Nikos Nikolaidis, în vârstă de 40 de ani, un istoric care s-a alăturat unui miting în favoarea proiectului de lege înainte de vot.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentCine sunt cei trei curajoși care s-au înscris în cursa pentru Kremlin împotriva lui Putin
Articolul următorCasa Albă confirmă că Rusia dezvoltă o armă anti-satelit