Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal a cărui familie controlează firma unde a explodat stația GPL din Crevedia, renunță la toate fucnțiile deținute, potrivit unor surse Realitatea PLUS.

Firma Flagas SRL deține depozitul de GPL care a explodat sâmbătă seara în Crevedia. Acționar majoritar și administrator e Ionuț Daniel Doldurea, fiul lui Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal.

Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 la șefia PSD Caracal în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu.

Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Explicațiile primarului din Caracal: Am luat decizia de a mă suspenda din orice altă funcție politică deținută

„Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare. Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri. Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a transmis Ion Doldurea.

Ion Duldurea, primarul PSD din Caracal, a confirmat că stația GPL din Crevedia care a explodat îi aparține fiului său, Ionuț Daniel Doldurea.

„Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi”, a spus Ion Doldurea.

„Acolo nu era depozit cum tot aud la televizor. Sunt aberații. Era locul în care mașinile se parcau. Mașinile trebuiau să plece dimineața la distribuție. Așa se face la orice firmă. Poate că totul a pornit de la o mașină care a sosit în curte, i s-o fi rupt vreo supapă, s-a umplut de fum și a fost incendiu. De aici, probabil, a izbucnit dezastrul.

Nu erau cisterne îngropate. Sunt cisterne obișnuite, care merg pe stradă. Nu se pune problema de altceva. Cisterne care transportă gaz. Nu era niciun depozit, nu era nimic. A fost un din ăsta de distribuție, dar nu mai funcționa de câțiva ani. Acum era punctul în care opreau șoferii să doarmă, mai opreau mașinile pentru a nu sta în stradă. Când soseau, parcau acolo și plecau după ce făceau distribuția. Nu era un depozit. Era ca un loc de parcare”, a declarat edilul din Caracal presei.

Au început audierile după tragedia de la Crevedia. 30 de persoane așteptate, inclusiv fiul primarului din Caracal

Au început si audierile în urma tragediei de la stația GPL din Crevedia. 30 de persoane sunt așteptate azi în fața anchetatorilor. Potrivit Realitatea Plus, la audieri este așteptat și Ionuț Daniel Doldurea, unul dintre patronii firmei de gaz și fiu al primarului din Caracal.

Un post TV a anunțat că ancheta va fi coordonată de renumitul procuror Marius Iacob, care a mai instrumentat cazurile incendiilor de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a transmis că secția de urmărire penală și criminalistică a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în cursul zilei de 26 august 2023. 

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)

A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.     

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică. 

Articolul precedentPercheziții acasă la patronii GPL de la Crevedia! Procurorii ridică acte de la Primăria Crevedia și de la sediul stației de gaz
Articolul următorUrmările cumplitului incendiu din Crevedia în IMAGINI – Dezastrul rămas în urma exploziilor de la Crevedia