România a avut doar șase paturi pentru a trata marii arși la momentul tragediei, asta deși au trecut 8 ani de la tragedia de la Colectiv și nu a fost construit niciun centru pentru tratarea acestor pacienți. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spunea că avem 34 de paturi pentru Marii Arși. 

24 dintre acestea sunt pentru adulți, iar 10 pentru copii. Doar 6 dintre acestea erau disponibile pentru pacienții în stare critică, în timpul catastrofei. În schimb, oficialii fac promisiuni, iar Rafila dă asigurări că în maximum 2 ani România va avea alte 20 de paturi disponibile în trei spitale din țară.

În cazul unei alte tragedii, precum cea de la Crevedia, în continuare pacienții cu arsuri critice au mai multe șanse să fie transferați în străinătate, decât să fie tratați în țară. 

Citește și:

Catastrofă Crevedia. 12 pacienți cu arsuri au fost transportați în străinătate – Unde sunt tratați răniții și cât de gravă este starea lor

 
 
Articolul precedentEchipamentele pompierilor care au acționat la Crevedia, investigate de ISU, după imaginile apărute online cu căști topite – Fotografii șocante
Articolul următorRaed Arafat despre a doua explozie de la Crevedia: „Am simțit ca o căldura pe spatele meu, parcă cineva a venit cu un fier de călcat și mi l-a pus pe spate”