Odată cu explozia de la stația GPL din Crevedia, iese la iveală adevărata amploare a problemelor din industria recipientelor sub presiune, în special pe piața de GPL și altor gaze periculoase.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat că nu a permis intrarea în ţară a peste 1.100 de butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, care nu respectau legislaţia.

Garda de Mediu a anunţat marţi, că marfa venea din Turcia şi era destinată unei firme din Braşov. 
 
Garda de Mediu Constanţa nu a permis introducerea pe teritoriul României a 1.140 de butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, R134a, R410a şi R407c. Marfa avea ca destinaţie o societate din judeţul Braşov şi a fost expediată din Turcia. Societatea importatoare nu a făcut dovada înscrierii în registrul F Gas, respectiv nu a facut dovada alocării cotei pentru anul 2023. Cantitatea  totală de tone echivalent CO2 aferentă încărcăturii este de 21145,6, depăşind pragul de 100 tone echivalent CO2, astfel încât este necesară alocarea unei cote anuale, conform prevederilor Regulamentului nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.
 
Sursa citată a menţionat că acest control a fost realizat împreună cu alte autorităţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Port Constanţa.
Articolul precedentȘeful sindicatului Europol, despre demisiile din poliție în urma tragediei din 2 Mai: „Decizii pentru a satisface indignarea opiniei publice”
Articolul următorTestare antidrog în școlile din România, după tragedia din 2 Mai. Planul anunțat de ministrul Cătălin Predoiu