Azi, valorile termice vor crește și se vor situa cu mult peste cele normale la această dată, vremea devenind călduroasă în majoritatea zonelor, chiar caniculară local în Muntenia, Oltenia și Banat, unde și indicele de confort termic temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral și 36 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza pe arii restrânse la munte, iar seara, dar mai ales noaptea, în Banat, Crișana și pe alocuri în Maramureș, vestul Transilvaniei și al Olteniei. Izolat cantitățile de apă vor putea depăși 20…25 l/mp.

In Bucuresti, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

La munte, valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiază, pe arii restrânse, iar seara și noaptea, mai ales în Carpații Occidentali și în extremitatea de vest a Carpaților Meridionali. Izolat, cantitățile de apă vor putea depăși 20…25 l/mp.. 

Articolul precedentDumitru Buzatu a fost reţinut în dosarul mitei de peste un milion de lei – DNA. Denunțătorul, un om de afaceri din Cluj – SURSE
Articolul următorAna Bogdan a câștigat turneul WTA125 de la Parma