Șaorma este unul dintre cele mai populare preparate din România, potrivit unei aplicații de livrare. Anul trecut, românii au comandat peste 3,31 milioane de porții de șaorma, cu 60% mai mult decât în anul anterior. Astfel, la fiecare 10 secunde, o șaormă a fost livrată printr-o aplicație mobilă.

Românii preferă să mănânce șaorma seara sau noaptea târziu, în special joia și vinerea. Cea mai mare cerere a fost înregistrată pe 24 februarie 2022, de Dragobete, când s-au comandat 69 de porții într-un minut. Varianta preferată este cea mare de pui, urmată de cea cu vită și curcan.

România este lider mondial la consumul de șaorma, iar cele mai mari orașe în care s-a comandat acest preparat sunt București, Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. De asemenea, s-au înregistrat creșteri spectaculoase ale consumului în Târgu-Mureș și Galați. Cel mai pasionat de șaorma este un orădean care a comandat acest preparat de șase ori pe săptămână în 2022.

Articolul precedentGabriela Firea ar putea pleca din Guvern astăzi, după discuțiile cu Marcel Ciolacu
Articolul următorGabriela Firea și-a dat DEMISIA: ”Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur”