Din data de 10 iulie, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o nouă monedă de argint. Tema este simbolizată de împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei.

Reversul monedei reprezintă numele și portretul lui Liviu Ciulei, cu inscripția „100 de ani de la nastere”: Aversul reprezintă o clachetă cinematografică și mai multe role de film. Va avea inscripția „ROMANIA”, în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023″ şi valoarea nominală „10 Lei”.

Care este prețul monedei din argint

Noua monedă de argint are un tiraj maxim de 5.000 de piese, iar prețul pentru una singură este de 470,00 lei, exclusiv TVA, broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate fiind incluse.

Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent, iar broşurile de prezentare şi certificatele de autenticitate vor fi redactate în limbile română, engleză și franceză. Acestea au putere de circulație pe întreg teritoriul țării noastre. Monedele de argint vor fi lansate în circuitul numismatic prin intermediul sucursalelor regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Liviu Ciulei, o emblemă a teatrului românesc

S-a născut pe data de 7 iulie 1923 în București, România. Liviu Ciulei a fost actor, regizor, scenograf, arhitect și profesor universitar român. O personalitate pluridimensională, importantă a României, Liviu Ciulei construia spectacole în anvergură, reușind să abordeze într-un fel unic repertoriul clasic.

Articolul precedentHoroscopul zilei, sâmbătă 8 iulie. Ce zodii se bucură de aspectele dintre sentimentala Lună și inovatorul Uranus?
Articolul următorLegendarul portar olandez Edwin van der Sar, la Terapie Intensivă după ce a suferit o hemoragie cerebrală