Ședință crucială la BNR pentru ratele românilor! Consiliul de Administrație decide ce se întâmplă cu dobânda de politică monetară care influențează creșterea dobânzilor pentru credite! Dobânda cheie a ajuns la pragul de 7 procente, iar analiștii nu preconizează o scădere a dobânzii cheie până la jumătatea anului viitor. În plus, Consiliul de Administrație ar putea revizui și prognoza în ceea ce privește rata inflației pentru finalul anului.

Consiliul de administrație al Băncii Naționale se întrunește luni în ședința pe probleme de politică monetară. La întâlnirea de luna trecută, Banca Centrală a menținut rata dobânzii de politică monetară la 7% pe an și a estimat că inflația va continua să scadă în următoarele luni. Vineri, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a crescut la 6,43% de la 6,41 procente, potrivit datelor BNR.

Articolul precedentMonedă de argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica, lansată de BNR
Articolul următorScandal în Coaliție pe noile TAXE: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, față în față după atacurile PSD-PNL – Decizii cruciale pentru români