Probabil ai observat și tu că există anumite persoane care au o cicatrice rotundă în partea de sus a brațelor. Probabil o ai și tu. Însă știi care este adevărata sa semnificație? 

Această cicatrice a fost provocată de vaccinul împotriva varicelei, în special la persoanele care au fost vaccinate înainte de Revoluție.

Medicii foloseau un virus viu Vaccinia pentru a declanșa un răspuns imunitar care protejează împotriva virusului care cauzează varicelă.

Se folosea un ac bifurcat ce era introdus în soluția de Vaccinia iar brațul era înțepat de mai multe ori. De fiecare dată când acul înțepa pielea, o cantitate mică de vaccin era depozitată, formându-se pustule.

Imediat după vaccin, apărea o umflatură care persista timp de 8 ore. Apoi, după șase săptămâni, apărea o nouă umflatură care forma un nodul. Acel nodul se spărgea și forma ulcerații. 

Ulcerațiile provocau cicatricea.

Articolul precedentȘedințe cruciale la PSD și PNL – Ce decizii vor lua, astăzi, partidele din Coaliție
Articolul următorLigia Deca: Greva profesorilor nu a afectat pregătirea elevilor pentru Bacalaureat – Ce se va întâmpla în liceele unde promovabilitatea va fi mică