SUA crede că Rusia a recuperat bucăți din drona americană care s-a prăbușit în Marea Neagră după un incident în care au fost implicate avioane de vânătoare rusești, a declarat un oficial american pentru CNN. 

Potrivit oficialului, este vorba despre bucăți de fibră de sticlă sau bucăți mici din dronă. 

O dronă americană MQ-9 Reaper care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre a fost interceptată de două avioane de vânătoare rusești, despre care oficialii americani spun că au avut un comportament agresiv și au aruncat cu combustibil spre dronă. La un moment dat, una dintre aeronave i-a lovit elicea, forțându-i prăbușirea, însă SUA nu este sigură că și lovitura a fost intenționată. 

„Știm că interceptarea a fost intenționată, știm că a fost intenționat comportamentul agresiv, știm și că a fost foarte neprofesionist și foarte periculos”, a declarat președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA, Mark Milley, potrivit CNN. 

Rusia, care neagă că vreun avion de-ale sale ar fi lovit drona, anunțase că va încerca să recupereze aparatul de zbor prăbușit în Marea Neagră. 

SUA menționase că a luat măsuri pentru a se asigura că Rusia, în cazul în care va recupera drona, va avea o capacitate limitată de a extrage informații sensibile. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentExercițiu multinațional „Sea Shield 2023”- Scenarii de luptă în Marea Neagră și pe Dunăre
Articolul următorLimba română a devenit limba oficială în Republica Moldova