Început de toamnă cu aspect de vară, cu temperaturi blânde și vreme în general frumoasă. Mercurul va urca în termometre, maximele depășind normalelel perioadei, anunță ANM, în estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele 4 săptămâni.

Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

– Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, local în regiunile vestice, centrale, sudice şi sudestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

– Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudvest a ţării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

– Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordvestice. –   Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

– Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

– Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

– Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

– Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentExplozii Crevedia. A mai murit un rănit după catastrofa din Dâmbovița! Numărul morților a ajuns la 5
Articolul următorZelenski, mesaj de pe linia frontului: „Este foarte util să auzim de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte”