Sindicatul Verdi din Germania a convocat luni o grevă de o zi a personalului de securitate aeriană de pe aeroportul din Berlin, ca parte a unei dispute salariale în curs. Drept urmare, aeroportul a decis să anuleze toate plecările pasagerilor din această zi.

Greva urmează să înceapă luni, la ora locală 3:30 a.m. (0130 GMT), şi se va încheia la miezul nopţii (22:00 GMT), a anunțat sindicatul, relatează Reuters preluat de News.ro. 

Germania, cea mai mare economie a Europei, a cunoscut în acest an unele dintre cele mai perturbatoare greve din ultimele decenii, în timp ce sindicatele presează pentru salarii mai mari pentru a compensa creşterea costului vieţii.

Acţiunea planificată urmează grevelor de la alte patru aeroporturi germane – Duesseldorf, Hamburg, Köln-Bonn şi Stuttgart, organizate joi şi vineri, când au fost anulate peste 700 de plecări.

”Din cauza grevelor de avertizare ale personalului de securitate, nicio plecare a zborurilor de pasageri nu va fi posibilă luni, 24 aprilie”, a spus aeroportul din Berlin Brandenburg într-un comunicat, adăugând că şi sosirile ar putea fi, de asemenea, afectate.

Sindicatul a negociat cu asociaţia pentru securitatea aviaţiei BDLS în vederea creşterii salariilor pentru schimburile de noapte, de weekend şi de sărbătorile legale.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentJoe Biden avertizează împotriva eventualelor pericole ale inteligenţei artificiale
Articolul următorAusteritatea și cumpătarea, impuse de la Bruxelles, România e în prima linie. UE le cere statelor membre să strângă cureaua