Câinele este cel mai bun prieten al omului: dar ce faci atunci când relația voastră e primejduită de alergiile pe care chiar el le provoacă? Din păcate, legătura multora dintre noi cu atât de iubitele patrupede este pusă în pericol de părul care ne provoacă strănut, mâncărimi sau chiar reacții alergice severe. Ce e de făcut? Să adopți exemplare din rase de câini care nu lasă păr.

Azi îți prezentăm 15 asemenea minunății cu care te vei înțelege de minune chiar dacă alergiile se numără printre cele mai mari necazuri ale tale! Iată despre ce e vorba!

Câini de apartament care nu lasă păr: sunt lumina ochilor tăi

Deși nicio rasă de câini nu este 100% lipsită de potențial de alergii și este adevărat că orice simpatic necuvântător va lăsa păr, sunt și specii mai prietenoase decât altele. De talie mică, ușor de întreținut și fără să reprezinte o provocare pentru alergia și aspiratorul tău, iată mai jos câteva rase de câini de apartament care nu lasă păr.

Bișon Frise

Inteligenți și atât de drăgălași că ne este teamă că nu vei mai putea face treabă în compania lor, Bichon Frise fac parte dintre cele mai cunoscute rase de câini care nu lasă păr. Cu ochișori negri și inteligenți și năsuc care contrastează atât de adorabil cu blana, acești bișoni au fost crescuți special pentru potențialul hipoalergenic. În plus, sunt blânzi, sociabili, veseli și afectuoși, fiind companioni minunați pentru cei mici.

Schnautzer pitic

Pot trăi în medie până la 15 ani și rareori ajung să cântărească mai mult de 10 kilograme, motive pentru care reprezintă o rasă de câini atât de populară. Adoră să se joace cu tine, dar, spre deosebire de simpaticii bișoni care nu se pot abține să nu iubească orice suflet care le iese în cale, rasa germană de Schnautzer pitic sunt mai curajoși și mai protectori. În plus, așa cum ți-am promis, nu lasă păr.

Bișon maltez

Albi precum niște îngerași cu boticuri umede și iubitoare, acești căței „neînfricați” sunt minunați ca rasă de apartament și deoarece nu sunt deloc pretențioși: dacă le dai hrană, apă și iubire nu mai au nevoie de nimic. Nu îți vor umple puloverul preferat de păr și îi poți purta în brațe cu aceeași tandrețe ca pe un pisoi, cântărind în medie 3-4 kilograme. Se crede că sunt originari din Malta, deși sunt și voci care îi consideră înrudiți cu rasa Terrier Tibetan.

Yorkshire Terrier

Cea mai mică rasă de câini din lume încape și într-o poșetă și deține și recordul mondial pentru cel mai mărunt prieten al omului. Marele atu al acestei rase este că textura firului său de păr seamănă cel mai tare cu cel al omului, așa că nu îți va provoca accese de tuse și de strănut interminabile. Rasa trăiește în medie 13-16 ani, dar ține cont că poate fi puțin mai pretențioasă la îngrijire, necesitând pieptănare și sesiuni de „grooming” frecvente.

Articolul precedentHoroscop weekend 2-3 septembrie. Planeta iubirii, Venus, iese din retrograd. Cum vor sărbători zodiile acest eveniment
Articolul următorPropunerea CNAS care dă o șansă în plus pacienților cu arsuri – Ce servicii importante vor putea fi decontate de Casă