Cel puţin 13 persoane au murit duminică dimineaţă într-un incendiu declanşat într-o discotecă din oraşul Murcia, în sud-estul Spaniei, un bilanţ aşteptat să crească şi mai mult în timp ce echipele de intervenţie caută în continuare sub dărâmături, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Incendiul, declanşat în jurul orei locale 06:00 într-o discotecă de pe strada Atalayas din Murcia, o zonă cu mai multe cluburi de noapte, s-a produs în interior şi a fost de o gravitate extremă, potrivit primarului oraşului, José Ballesta.

Pompierii au reuşit să-l stingă, dar mai sunt cadavre sub dărâmături şi scoaterea lor este complicată din cauza riscului de prăbuşire a structurii, explică edilul.

Circumstanţele tragediei încă sunt neclare, dar autorităţile vorbesc acum despre trei discoteci atinse de flăcări şi care se află una lângă alta, dar toate victimele sunt într-una singură, discoteca Fonda Milagros.

Un poliţist a declarat că 15 persoane sunt date dispărute, dar printre acestea s-ar putea număra şi persoane deja declarate decedate sau preluate de ambulanţe. Alte patru persoane au suferit intoxicaţii în urma inhalării de fum.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineţii în clubul de noapte Teatre din cartierul Atalayas, au anunţat serviciile de urgenţă pe platforma socială X.

Pompierii şi echipele de urgenţă au continuat să caute supravieţuitori duminică dimineaţă şi au avertizat că numărul victimelor ar putea să crească.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSuperliga: CFR Cluj – FCU Craiova 2-0
Articolul următorCum ar vota românii la alegerile prezidenţiale. Surpriza de pe primul loc