Federația Română de Fotbal a anunțat decizia luată de Comisia de Disciplină UEFA în cazul incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie.

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise”, transmite FRF.

România a avut cinci capete de acuzare: Afișarea și scandarea de mesaje politice, Comportament rasist al suporterilor, Aprinderea de torțe, Aruncarea de obiecte pe teren, Blocarea zonelor de acces public. 

”Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, este mesajul transmis de federație în legătură cu evenimentele de la meciul vizat. 

FOTO: PROFIMEDIA

Articolul precedentPrețurile carburanților continuă să crească. Un plin de rezervor devine din nou un lux
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET