Paisprezece turişti italieni, între care şi un bebeluş de câteva luni şi părinţii săi, au fost salvaţi de echipele de intervenţie după ce au căzut într-un lac îngheţat în Munţii Dolomiţi, în Tirolul de Sud, la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit postului de radio Rai Alto Adige, relatează marţi dpa.

Autorităţile italiene au lansat o anchetă în legătură cu acest caz.

Pompierii au fost solicitați să intervină weekend-ul trecut după ce 14 turişti italieni au căzut prin stratul subţire de gheaţă în Lacul Braies (Pragser Wildsee în germană) pe fondul temperaturilor în creştere. O înregistrare video publicată de serviciul de pompieri arată cum echipele de salvare scot mai multe persoane din lacul situat la nord-est de Bolzano, ajutate de un un elicopter.

Vezi VIDEO AICI https://www.facebook.com/lfvsuedtirol/videos/357086906446261

Bebeluşul de doar câteva luni a fost transportat cu avionul la un spital din Innsbruck, Austria, şi s-a aflat în stare critică după incident. Doctorii au anunţat ulterior că bebeluşul este în afara pericolului.

Turiştii au ignorat semnele de avertizare de pe mal, a precizat postul de radio.

Lacul Braies se află în Munţii Dolomiţi şi a devenit foarte popular în rândul turiştilor, mai notează sursa citată de Agerpres.

„Turiştii sosesc cu miile în weekend şi merg (pe lacul îngheţat) până la 100 metri de mal”, a spus primarul Friedrich Mittermair, citat de Corriere della Sera.

„Mi se pare absurd, nu ştiu ce altceva se poate face pentru a preveni accesul”, a mai spus el.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cu bombe, cu rachete, cu mitraliere și pistoale nu poți construi. Dar cu argumente, da”
Articolul următorAmericanii și europenii pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei