Astăzi, valul de căldură va persista în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde vremea rămâne caniculară, cu un disconfort termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime din aceste zone se vor situa în general între 31 și 40 de grade. În celelalte regiuni, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor situa între 23 și 30 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi acceptată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice şi pe alocuri vijelii și grindină – în Banat, Crișana, Maramureș, în Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei. Se vor strânge, așadar, cantități de apă însemnate (local de peste 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp). 

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…65 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h.

În București discutăm despre o nouă zi caniculară. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade. Cerul va fi variabil, însă spre seară și noaptea își vor face apariția fenomenele specifice instabilității atmosferice. Așadar ne vom aștepta la ploi de scurtă durată, frecvente descărcări electrice și vânt intens. 

La munte, în prima parte a zilei, vor fi înnorări și temporar se vor semnala averse și descărcări electrice în masivele nordice și nord-vestice, apoi instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în toată zona.

La malul mării, vremea se va menține caldă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea. Mai ales în timpul nopții, trecător vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 și 25 de grade. 

Articolul precedentAnchetă după incendiul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”, din București
Articolul următorLaurenţiu Reghecampf, noul antrenor al echipei Universitatea Craiova