O rețea de trafic și prostituție a fost destructurată după un simplu mesaj pe o rețea de socializare.

Două românce sechestrate și obligate să se prostitueze în Italia au fost salvate din mâinile proxeneților după ce una dintre ele a cerut, pe internet, ajutorul șefului de post din satul ei natal. Polițistul din Hulubești, Dâmbovița, a declanșat o operațiune internațională. Tinerele au fost salvate, iar proxeneții sunt acum în arest.

Operațiunea a fost declanșată după ce șeful de post din localitatea Hulubeşti, județul Dâmbovița a primit un mesaj de la o tânără din sat care îi cerea ajutorul. Femeia, plecată la muncă în Italia, i-a mărturisit calvarul prin care a trecut după ce a ajuns în peninsulă. Ea spune că a fost racolată de o rețea de proxeneți care o băteau și o obligau să întrețină relații sexuale cu diverși clienți contracost.

Agentul de poliție a luat legătura cu superiorii, iar cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate care a transmis informațiile colegilor din Italia. A urmat o descindere a forțelor de ordine într-o clădire din localitatea Termoli, unde au fost găsite două femei. Una dintre ele era însărcinată. Polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați, originari din Târgoviște, pe care îi acuză că le-au sechestrat și le obligau să se prostitueze.

Cei doi proxeneți, de 35 și 37 de ani, sunt acuzați de trafic de persoane și se află acum în arestul poliției din Termoli, Italia.

Serviciului de Combatere a Criminalităţîi Organizate Dâmboviţa continuă cercetările sub coordonarea unui procuror DIICOT.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentVIDEO| Săptămâna Modei la Milano. Prada înflorește, Emporio Armani strălucește
Articolul următorIohannis, întâlnire cu autorităţile locale din Kyoto: “România şi Japonia, mai apropiate decât oricând”. MESAJ CRUCIAL transmis în contextul războiului din Ucraina